Spil et instrument

Om undervisningen

Ene-undervisning

  • 20 eller 30 minutters undervisning om ugen.
  • En fast ugentlig undervisningstid.
  • 40 minutters undervisning for de øvede.

Instrument på hold

  • 15 minutters undervisning pr. elev
  • 2-3 elever på holdet (30-45 min. undervisning)
  • elever sættes på hold efter alder og niveau
  • En fast ugentlig undervisningstid

Hvis vi ikke har elever til at samle et hold, tilbyder vi 20 minutters soloundervisning

Priser

Instrumenter

Blokfløjten er et smukt instrument med mange muligheder. Blokfløjtefamilien består af instrumenter i forskellige størrelser. De almindeligste er sopran-, alt-, tenor- og basblokfløjte.

Blokfløjten er et godt begynderinstrument. Det er ikke svært at spille på, man lærer noder og kan være et fint instrument at starte på, også hvis man sidenhen ønsker at fortsætte på et andet blæserinstrument. 

Priser

TILMELD DIG HER

Althorn, Baryton og trækbasun
Undervisningen tager udgangspunkt i de første toner, som du får ud af instrumentet, således at vi opbygger en tonerække op ud fra din naturlige embouchure, som er læbernes evne til at danne toner på instrumentet. 

Allerede når du har spillet i et par uger, arbejdes der med at spille flerstemmigt og sammen med andre.
 
Kimbrergarden holder til i Aars. Der er øvedag mandag.
Læs mere HER
 

TILMELD DIG HER

 

Cello
Kulturskolen har celli i forskellige størrelser, så du kan starte uanset alder og kan låne et instrument af Kulturskolen. Celloen klinger lidt dybere end violinen og passer godt til sammenspil. I undervisningen vil vi arbejde med at lære melodier og lære teknikken omkring instrumentet. Vi lærer noder igennem  sjove musikspil, og vi spiller også sammen med violinen. Der undervises i ALFA, Vesthimmerlands Musikhus. 
 
Som voksen er det muligt at være med i Kulturskolens Folkemusiksammenspil, hvis man er rutineret på instrumentet.
 
Hvis du gerne vil læse mere om instrumentet og høre, hvordan en cello lyder, kan du klikke videre tiAalborg symfoniorkester
 
Når du har spillet omkring et år, kan du også være med i Kulturskolens strygerorkester ”Himmelstrygerne”. Når du går til cello, er der også forskellige tilbud om orkesterweekends og sommerskoler. F.eks. er der et tilbud om at være med i NUS, Nordjyllands Ungdomssymforniorkester og Strygerorkester ca. 4 weekends om året. I sommerferien er der mulighed for sammen med andre strygerelever at deltage på ”Haugaards internationale Fiddleschool” i Tyskland.
 
 

TILMELD DIG HER

 

Cornet/Trompet
Cornetten/trompeten anvendes i mange sammenhænge og tilhører gruppen messinginstrumenter. Den anvendes i big band, brass band, harmoniorkester, symfoniorkester, og så er den ofte det lækre krydderi på forskellige rock-/pop-/funkarrangementer. 
 
Undervisningen tager udgangspunkt i de første toner, som du får ud af instrumentet, således at vi opbygger en tonerække op ud fra din naturlige embouchure, som er dine læbers evne til at danne toner på instrumentet.  Allerede når du har spillet i et par uger, arbejdes der med at spille flerstemmigt, og der er mulighed for at spille sammen med andre. 

Kimbrergarden holder til i Aars. Der er øvedage mandag.
Læs mere her
 
 

El-bas
Sammen med trommeslageren er bassisten den, der holdet rytmen i et band. I undervisningen arbejder vi i begyndelsen med at spille lette basgange. Vi spiller efter becifringer, noder og tabulatur. Når du har spillet et stykke tid, begynder du at lære om musikkens forskellige stilarter. Der undervises i el-bas på mange skoler i Vesthimmerland og i ALFA, Vesthimmerlands Musikhus.

Priser

TILMELD DIG HER

El-guitar
Når du går til undervisning i el-guitar, lærer du at spille inden for musikkens forskellige stilarter. Stilarterne er f.eks. rock, metal, pop og jazz og blues. Du lærer akkorder og riffs (som er små melodier med få toner). Du lærer også at spille længere melodier og spille en solo i et band sammen med andre. Du lærer at arbejde med forstærkeren og diverse pedaler, så vi kan finde den helt rigtige lyd.

El-guitaren er velegnet til band og andet rytmisk sammenspil. Mange begynder først at spille el-guitar efter de har fået undervisning i akustisk guitar et stykke tid. Der undervises i guitar på rigtig mange skoler i Vesthimmerland og i ALFA, Vesthimmerlands Musikhus.

Priser

TILMELD DIG HER

Gardeslagtøj
Kulturskolen Vesthimmerland varetager instrumentalundervisningen i Kimbrer Garden. Udover at lære at spille på et instrument og deltage i sammenspil, vil du som gardist komme med ud og spille til en masse spændende arrangementer og festligheder.
 
Kimbrergarden holder til i Garderhuset i Aars. Der er øvedage mandag.
Læs mere her 

Priser

TILMELD DIG HER

 

Guitar
Guitaren er et populært instrument, der anvendes inden for alle slags musik, lige fra klassisk over rock og pop til folkemusik. Vi lægger vægt på, at du får et bredt kendskab til guitarens muligheder og derigennem lærer flere typer musik at kende. Du får muligheden for at at fordybe dig i den musik, som du godt kan lide. Vi arbejder med at spille akkorder og små melodier, og i takt med at du bliver bedre, fylder vi mere og mere på og du lære at spille flere forskellige musikstykker.


Er man nybegynder, kan man få stor glæde af at spille guitar sammen med andre på hold. Vi sammensætter holdene, så elevernes alder og udgangspunkt matcher hinanden. Hvis man har spillet i længere tid, anbefaler vi soloundervisning. Der undervises i guitar på rigtigt mange af kommunens skoler og i ALFA, Vesthimmerlands Kulturskole.

Priser

TILMELD DIG HER

Harmonika
Harmonikaen er et spændende instrument, som giver dig mange muligheder både på egen hånd og i samspil med andre instrumenter. På harmonikaen spiller man både melodi og akkompagnement, som er akkorder som understøtter melodien, og lyden frembringes ved at trække i bælgen på harmonikaen. Repertoiret rækker langt ud over den traditionelle spillemandsmusik. Det spænder fra viser og sange over klassisk og alverdens folkemusik til den rytmiske musik. Du vil komme til at spille både efter noder og efter gehør. Der undervises i harmonika i den sydlige del af kommunen.  

Priser

TILMELD DIG HER


Keyboard
Keyboardet har tangenter ligesom et klaver. Den måde lyden laves på er elektronisk og keyboardet kan lyde som et helt lille mini-orkester. Du undervises i node- og becifringsspil og lærer at bruge keyboardets forskellige lyde og rytmer, mens du spiller.

Hvis du har spillet keyboard i nogle år, vil vi begynde at arbejde med improvisation (her bruger du din fantasi når du spiller) samt spille musikstykker, hvor vi bruger blæserlydene og strygerlydene på keyboardet. 

Keyboardet er et godt soloinstrument men fungerer også fint sammen med andre instrumenter. Der undervises i keyboard på de fleste skoler i Vesthimmerland og i ALFA, Vesthimmerlands Musikhus. 

Priser

TILMELD DIG HER


Klarinet
I klarinetundervisningen arbejder vi med den teknik du skal bruge, når du blæser i instrumentet. Undervisningen tager udgangspunkt i det, du har lyst til at spille. Når du har spillet et stykke tid og er blevet  tryg ved instrumentet, begynder vi at spille forskellige musikstykker indenfor flere stilarter, som styrker din glæde og interesse for musikken. Der undervises i klarinet på Østermarkskolen og i ALFA, Vesthimmerlands Musikhus.

Priser

TILMELD DIG HER


Klaver
Klaveret er et alsidigt instrument og kan bruges i mange sammenhænge. Det er både velegnet til solo og til sammenspil. Vi spiller i en tryg og afslappet atmosfære, hvor du vil blive fortrolig med instrumentet og få mulighed for at spille noget af den musik, du har lyst til. Vi arbejder på at opbygge og udvikle dit klaverspil, så du kan spille musikstykker og selv lære at skabe dit musikalske udtryk. Der undervises i klaver på de fleste skoler i Vesthimmerland.

Priser

TILMELD DIG HER


Saxofon
Grebsmæssigt ligner saxofonen meget blokfløjte og tværfløjte .Undervisningen tager udgangspunkt i elevens niveau og ønsker. Vi arbejder med at skabe et musikalsk fællesskab, hvor du får kendskab til flere forskellige former for musik, som gerne skulle styrke din glæde og interesse for musikken.

Der undervises i saxofon på Østermarkskolen og i ALFA,Vesthimmerlands Musikhus. 

Priser

TILMELD DIG HER

  Trommesæt
Når du går til undervisning i trommesæt handler det om, at dine hænder og fødder lærer at arbejde sammen, så du kan spille på hele trommesættet. Du får kendskab til forskellige slags musik, hvor vi tager udgangspunkt i dit niveau og dine ønsker.

Undervisningen tilrettelægges, så vi når hele vejen rundt omkring teknik, sammenspil og musikkendskab. Vi lærer noder i det omfang, det giver mening i undervisningen. 

Priser

TILMELD DIG HER


Tværfløjte
Når du lærer at spille tværfløjte her i Kulturskolen arbejder vi med teknik, sådan at du lærer at blæse lyd i instrumentet. Vi laver forskellige øvelser, der gør, at blæse- og fingerteknik opbygges langsomt, så man efterhånden kan spille mange forskellige ting. Undervisningen tager udgangspunkt i elevens niveau og ønsker.

Vi arbejder med at skabe et musikalsk fællesskab, der introducerer forskellige typer af musik som er med til at styrke din glæde og interesse for musikken. Der undervises i tværfløjte i ALFA, Vesthimmerlands Musikhus.

Priser

TILMELD DIG HER


Ukulele
Ukulelen er de senere år blevet et populært instrument både blandt begyndere, øvede og professionelle musikkere verden over. Den er oprindelig et folkeinstrument fra Portugal, og hører til guitarfamilien. Ukulelen ankom med skib til Hawaii i 1879 og her fik det lille charmerende strengeinstrument hurtigt sit nuværende udseende.

Selvom den ligner en lille guitar, har den sin helt egen lyd, og findes typisk i sopran, koncert, tenor og baryton størrelse. Undervisningen vil typisk indeholde akkordspil, og der er god mulighed for at spille musik og sange man selv godt kan lide. 

Priser

TILMELD DIG HER

 
Violin
Violinen er et alsidigt instrument, der kan bruges i både klassisk musik, folkemusik, jazz og pop. I Kulturskolen Vesthimmerland, kan du vælge at få undervisning alene eller du kan starte på hold sammen med andre.

Vi har violiner i alle størrelser, så du kan starte lige gyldigt om du er 5 eller 75. I undervisningen spiller vi musik lige fra begyndelsen. Du lærer at spille melodier efter øret, at holde instrumentet rigtigt, og vi lærer noder igennem sjove musik spil. 

Hvis du er voksen og rutineret på instrumentet, er der mulighed for at være med i Kulturskolens Folkemusikorkester
 
Når du har spillet omkring et år, kan du også være med i Kulturskolens strygerorkester ”Himmelstrygerne”. Når du går til violin, er der også forskellige tilbud om orkesterweekends og sommerskoler. F.eks. er der et tilbud om at være med i NUS, Nordjyllands Ungdomssymforniorkester og Strygerorkester ca. 4 weekends om året. I sommerferien er der mulighed for sammen med andre strygereelever at deltage på ”Haugaards internationale Fiddleschool” i Tyskland.

Priser

TILMELD DIG HER